Philadelphia Flyers - Practice Facility


FlyersSkatezone 01alt_824x639.1.jpg

 
Client.png

Philadelphia Flyers

Project.png

Practice Facility

Location.png

Voorhees, NJ

SqFt.png

13,000 Sq. Ft.

Design.png

MEP Design

 

Wick Fisher White provided MEP design and construction administration services for the partial renovation of the Flyers Skate Zone in Voorhees, New Jersey, the practice facility of the NHL’s Philadelphia Flyers. The project included the full renovation of the clubhouse area, including the team locker rooms, equipment rooms, video rooms, medical suite, hydrotherapy room, showers, dining room/kitchen, trainer offices and coach’s suite. The project was completed in two phases during the spring and summer, and construction was completed in time for the start of the 2013/2014 hockey season.

A primary engineering challenge of the project was maintaining consistent and comfortable humidity levels in the locker room. Prior to the renovation, the team equipment managers were forced to manually overheat the locker room after practices to reduce the humidity in the space to acceptable levels. This problem was overcome with the design of a state of the art dehumidification system, integrated with the space air conditioning through new automatic controls.


Alyse Chestnut